PRESSMEDDELANDE

Nyhetsbrev oktober 2025

Andreas Sundgren

October 31, 2025

BRÄNNLAND ISCIDER OKTOBER 2025

På Brännland Iscider tar produktionen ett andetag i oktober. Skörden är klar och pressningen dröjer till november. Nu går vi igenom maskiner, rengör tankar, buteljerar det sista från föregående årgång. Röjer inför nästa årscykel helt enkelt. I oktober går de sista pallarna till våra distributörer med den iscider som ska säljas över jul.

Sedan fyra år tillbaka släpper vi också vår glögg Ember. En iscider-blend från olika årgångar, lätt fortifierad med äppeldestillat från Tevsjö bränneri (destillerad från vår iscider) och sedan försiktigt kryddad med tyskt glühwein-destillat. Kanel, kardemumma, kryddnejlika och äpple tillsammans med lite alkoholvärme, söt men också, som all iscider, frisk.

Första året vi släppte Ember skrev Aftonbladet ”Äntligen en glögg för vuxna!” och vi har fortsatt att producera Ember så. En bra kryddad iscider med naturlig äppelsötma och inga fler ingredienser. Den börjar att vara ungefär densamma från år till år därför att det är så vi vill att glögg ska vara, trygg och varm. Njut försiktigt kall eller varm. Ta hand om varandra i höstmörkret.

Subscribe
Subscribe to our newsletter and you will receive interesting articles about our business and our products.
By subscribing, you agree to our privacy policy and gives consent to receive updates from our company.
* indicates required
Brännland Iscider invests in the production and development of Swedish ice cider with support from the European Union Agricultural Fund for Rural Development and the European Union Fund for Innovation and Productivity in Agriculture.